Janine van der Hulst

Cursus creatief schrijven in Huizen

Op maandag 1 mei en vrijdag 5 mei start er een basiscursus creatief schrijven in Schrijfsalon Janine in Huizen. In een reeks van 8 lessen leer je verhalen, gedichten en columns schrijven.

Wie geeft de cursus?

Mijn naam is Janine van der Hulst. In maart 2023 studeerde ik af aan Dactylus, de Academie voor Schrijfdocenten, maar sinds 2008 geef ik al creatief-schrijven-lessen aan groepen. Daarnaast werk ik als freelance manuscriptredacteur en schreef ik vier boeken. De vijfde is onderweg. Deze combinatie maakt dat ik een vraagbaak voor cursisten ben.

Wat leer je?

Je leert hoe je begint met het schrijven van een verhaal. Wat een verhaal spannend maakt, wat absoluut niet mag ontbreken in een verhaal en hoe je je verhaal verbetert.

Je leert waar je op moet letten bij het schrijven van een gedicht. Dat er veel meer is dan het aabb-rijmschema. Je leert poëzie waarderen omdat je de geschreven vormen leert herkennen en zelf toe kan passen. Je leert wat een gedicht tot een goed gedicht maakt.

Columns schrijven behoort tot het genre non-fictie. Je leert hoe je aan ideeën komt voor het schrijven van een column. Je leert dat er verschillende vormen van columns zijn. Je leert waar je op moet letten om een rake column te schrijven.

Schrijf je ook thuis?

Naast schrijven in de les, waar je een eerste versie schrijft, schrijf je thuis. Je krijgt een huiswerkopdracht mee, die we in de les daarop bespreken. Je krijgt dan feedback op wat je hebt geschreven zodat je inzicht krijgt en je je werk zonodig kunt verbeteren.

Hoe is de sfeer?

In een veilige harmonieuze sfeer schrijf je met gelijkgestemden aan gedichten, verhalen en columns. Je zult ontdekken dat je door met elkaar te schrijven je een warme band creëert.

Wat zit er allemaal bij?

Gratis onbeperkt koffie en thee, iets lekkers en het lesmateriaal. Bonus: de beste verhalen en gedichten worden gepubliceerd in het nieuwe literair magazine HuiZZtijl die twee keer per jaar zal verschijnen.

Waar, wanneer en hoe laat?

Locatie: Riet 15 in Huizen in de Schrijfsalon. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De tijd is van 9.00-11.30 uur en de data voor deze cursus zijn:

voor de maandaggroep: 1 mei, 8 mei, 5 juni, 12 juni, 26 juni en 3 juli, 10 juli en 17 juli 2023

voor de vrijdaggroep: 5 mei, 12 mei, 9 juni, 16 juni, 23 juni, 30 juni, 7 juli en 14 juli 2023.

Wat zijn de kosten?

Deze cursus van acht lessen, à 2,5 uur per keer, kost eenmalig 200 euro, inclusief les- en schrijfmateriaal, koffie/thee en iets lekkers. Je kunt je tot een week van tevoren aanmelden. Na bevestiging van je aanmelding, ontvang je in de week voor aanvang van de cursus een factuur. Zie ook de voorwaarden.

Hoe groot is de groep?

Het aantal deelnemers is 4 tot 6, zo krijg je de aandacht die je nodig hebt.

Krijg je ook een bewijs van deelname?

Ja, je krijgt een certificaat van deelname met jouw naam erop vermeld.

Vergoeding van de kosten?

Volg je deze cursus terwijl je een creatief vak beoefent en wil je met deze cursus creatief schrijven je horizon verbreden? Dan kun je een vergoeding aanvragen bij Werktuig PPO. Je krijgt dan, na afloop van de cursus, 1/3 van de kosten vergoed.

 

Liever geen cursus maar eenmalig een workshop creatief schrijven volgen?

Neem dan deel aan de Schrijfsalon, waarin de beste ingrediënten van een Schrijfcafé en Theesalon zijn samengevoegd. Onder het genot van versgezette biologische thee en versgebakken lekkernijen schrijven we samen mooie gedichten en verhalen. Ook leuk om met een groep vrienden en/of vriendinnen te reserveren. Lees er HIER meer over.