Janine van der Hulst

Online cursus creatief schrijven juni-juli 2023

Op woensdag 7 juni start er een online live cursus creatief schrijven. In een reeks van 8 lessen leer je korte verhalen en gedichten schrijven.

Wie geeft de cursus?

Mijn naam is Janine van der Hulst. In maart 2023 studeerde ik af aan Dactylus, de Academie voor Schrijfdocenten, maar sinds 2017 geef ik al creatief-schrijven-lessen aan groepen. Daarnaast werk ik als freelance manuscriptredacteur en schreef ik vier boeken. De vijfde is onderweg. Deze combinatie maakt dat ik een vraagbaak voor cursisten ben.

Wat leer je?

Je leert hoe je begint met het schrijven van een verhaal. Hoe je je fantasie gebruikt, wat een verhaal spannend maakt, wat absoluut niet mag ontbreken in een verhaal en hoe je je verhaal verbetert.

Je leert waar je op moet letten bij het schrijven van een gedicht. Dat er veel meer is dan het aabb-rijmschema. Je leert poëzie waarderen omdat je de geschreven vormen leert herkennen en zelf toe kan passen. Je leert wat een gedicht tot een goed gedicht maakt.

Krijg je ook huiswerk?

Naast schrijven tijdens de les, krijg je schrijfopdrachten als huiswerk. In de les daarop krijg je feedback op wat je hebt geschreven zodat je inzicht krijgt en je je werk zonodig kunt verbeteren.

Tijd data en hoe?

De tijd is van 9.00-11.30 uur en de data voor deze cursus zijn:

woensdag: 7, 14, 21, 28 juni, 5, 12, 19, en 26 juli 2023

In de week eraan voorafgaand ontvang je een link naar de online live cursus. Vooraf installatie is niet nodig (geen Zoom). Aan te bevelen is een laptop of pc, maar met een app kun je de live bijeenkomst ook op een tablet of mobiele telefoon bijwonen. Instructies hierover ontvang je na betaling van de factuur.

Wat zijn de kosten?

Deze cursus van acht lessen, 2 à 2,5 uur per keer, kost eenmalig 200 euro. Na bevestiging van je aanmelding, ontvang je in de week voorafgaand aan de cursus een factuur.

Aanmelden

De cursus gaat door bij minimaal vier deelnemers. Je kunt je tot een week voor aanvang van de cursus aanmelden. Aanmelden doe je door hieronder op de knop te klikken. Je komt dan op de contactpagina met een contactformulier. Daar staan ook andere gegevens waarmee je contact met mij kunt opnemen.

Hoe groot is de groep?

Het aantal deelnemers is 4 tot 8, zo krijg je de aandacht die je nodig hebt.

Krijg je ook een bewijs van deelname?

Ja, je krijgt een digitaal certificaat van deelname met jouw naam erop vermeld.

Vergoeding van de kosten?

Volg je deze cursus terwijl je een creatief vak beoefent of ben je docent en wil je met deze cursus creatief schrijven je horizon verbreden of je skills uitbreiden? Dan kun je een vergoeding aanvragen bij Werktuig PPO. Je krijgt dan, na afloop van de cursus, 1/3 van de kosten vergoed.

Liever een cursus?

Volg je liever een basiscursus creatief schrijven op locatie? Dat kan natuurlijk ook. Op respectievelijk maandag 1 mei en vrijdag 5 mei 2023 start er een cursus creatief schrijven in Schrijfsalon Janine. Voor meer info en aanmelden klik HIER.

Liever geen cursus maar eenmalig een workshop creatief schrijven op locatie volgen?

Neem dan deel aan de Schrijfsalon, waarin de beste ingrediënten van een Schrijfcafé en Theesalon zijn samengevoegd. Onder het genot van versgezette biologische thee en versgebakken lekkernijen schrijven we samen mooie gedichten en verhalen. Ook leuk om met een groep vrienden en/of vriendinnen te reserveren. Lees er HIER meer over.